Hvad er bindevæv?

Bindevævet er ét stort væv, der ved at folde sig rundt om og ind imellem muskler, knogler, organer, kar og nerver holder alle dele på rette plads, stiver kroppen af og giver den form.

Tidligere tillagde man ikke bindevævet stor værdi, men nyere forskning viser, at bindevævet er fyldt med nerver og er måske mere følsomt end dine led og muskler.

Et sundt bindevæv kan skifte konsistens. Det veksler mellem at være glat og elastisk, hvor de forskellige muskler, sener og organer kan arbejde frit i forhold til hinanden, eller det kan være mere rigidt, så det kan stive kroppen af og give den form.

Når kroppen udsættes for gentagende belastende situationer som stress, traumer, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller almindelig aldring, mindskes bindevævets evne til at skifte konsistens, og forbliver fortykket og stift. Denne nedsatte smidighed kan medføre smerte i led og muskulatur, skævheder i kroppen som følge af ”forkert” træk i knogler og muskler. Men også muskelslaphed f.eks. i ansigtsmuskulatur, der ses som rynker.

Hvorfor arbejde med bindevævet?

Når du arbejder med bindevævet, genvinder det sin elasticitet. Musklernes ydeevne bliver stærkere og kroppen rettes op i balance.

I arbejdet med bindevævet ser vi på Bindevævs-Akademiet kroppen som én helhed. Vi søger at finde årsagen til problemerne i stedet for at symptombehandle. Da bindevævet er ét stort samlet væv, er det ikke altid der, hvor smerten mærkes, at problemet er opstået.

Når du lærer at finde årsagen til problemet, kan du hjælpe dine klienter med en varig smertelindring.

Hvordan arbejder vi med bindevævet?

På Bindevævs-Akademiet kommer du til at arbejde med Rosenberg teknikken. En terapiform, der er udviklet af Stanley Rosenberg, kropsterapeut (Rolfer) og pioner indenfor bindevævsterapi.

Han har udviklet denne blide bindevævsbehandling ud fra Jim Oschmans (PhD Energy medicin) biofysiske forståelse af bindevævet, viden om nervesystemet, musklernes triggerpunkter samt akupunkturpunkter og meridianer.

Teknikken er en blid og nænsom metode, hvor man med en nærmest subtil berøring, igangsætter en afspændingsproces, som inviterer kroppen til selv at arbejde sig ud af spændingerne.

Resultatet bliver, at der opstår en varig effekt, hvor kroppen igen kan arbejde frit, både fysisk og mentalt.

Katrine Wennerwald har igennem tyve år som selvstændig behandler, fusioneret denne blide bindevævsteknik med den fysiurgiske massage, hun lærte på fysioterapeutuddannelsen. Samspillet mellem disse teknikker tillader dig at smelte dybt ind i muskelvævets spændinger på en ikke-invaderende måde, samtidig med at du tilfører vævet cirkulation og genopretter muskelvævets elasticitet og spændstighed.

Læs mere om uddannelserne her