Bindevævsterapi

Hos Akademi for Bindevævsterapi underviser vi i bindevævsterapi, der er kropsterapi. Uddannelsen som bindevævsterapeut er vores uddannelse til dig, der ønsker en bedre forståelse for kroppen og dens signaler.

Hvad er bindevæv?

Bindevævet er ét stort væv, der ved at folde sig rundt om og ind imellem muskler, knogler, organer, kar og nerver holder alle dele på rette plads, stiver kroppen af og giver den form.

Tidligere tillagde man ikke bindevævet stor værdi. Men nyere forskning viser, at bindevævet er fyldt med nerver og er måske mere følsomt end dine led og muskler.

Et sundt bindevæv er plastisk. Det veksler mellem at være glat og elastisk, hvor de forskellige muskler, sener og organer kan arbejde frit. Eller det kan være mere rigidt, så det kan stive kroppen af og give den form. Når kroppen udsættes for gentagende belastende situationer som stress, traumer, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller almindelig aldring. Så mindskes bindevævets plasticitet, og konsistensen bliver fortykket og stift. Denne nedsatte smidighed kan medføre smerte i led og muskulatur, skævheder i kroppen som følge af ”forkert” træk i knogler og muskler. Men også muskelslaphed f.eks. i ansigtsmuskulatur, der ses som rynker.

Hvorfor arbejde med bindevævet?

Når du arbejder med bindevævet, genvinder det sin elasticitet. Musklernes ydeevne bliver stærkere og kroppen rettes op i balance.

I arbejdet med bindevævet ser man kroppen som én helhed. Man søger at finde årsagen til problemerne i stedet for at symptombehandle. Da bindevævet er ét stort samlet væv, er det ikke altid der, hvor smerten mærkes, at problemet er opstået.

Som bindevævsterapeut er det derfor vigtigt at lære at se kroppen som en helhed.

Hvordan arbejdes der med bindevævet?

På Akademiet for Bindevævsterapi kommer du til at arbejde med Rosenberg teknikken. En terapiform, der er udviklet af Stanley Rosenberg, kropsterapeut (Rolfer) og pioner indenfor bindevævsterapi.

Han har udviklet denne blide bindevævsbehandling ud fra Jim Oschmans (PhD Energy medicin) biofysiske forståelse af bindevævet, viden om nervesystemet, musklernes triggerpunkter samt akupunkturpunkter og meridianer.

Teknikken er en blid og nænsom metode, hvor man med en nærmest subtil berøring, igangsætter en afspændingsproces, som inviterer kroppen til selv at arbejde sig ud af spændingerne.

Resultatet bliver, at der opstår en varig effekt, hvor kroppen igen kan arbejde frit, både fysisk og mentalt.

Læs mere om uddannelsen her

Vi er blandt de nominerede til Årets Skønhedsbehandling ved Danish Beauty Award 2020.

Hjem » BINDEVÆVSTERAPI