Bindevævsterapi

Hos Akademi for Bindevævsterapi ser vi holistisk på kroppen. Vores uddannelser er til dig, der ønsker en bedre forståelse for kroppen og dens signaler.

Hvad er bindevæv?

Bindevævet er ét stort væv, der ved at folde sig rundt om og ind imellem muskler, knogler, organer, kar og nerver holder alle dele på rette plads, stiver kroppen af og giver den form.

Tidligere tillagde man ikke bindevævet stor værdi. Men nyere forskning viser, at bindevævet er fyldt med nerver og er måske mere følsomt end dine led og muskler.

Et sundt bindevæv er plastisk. Det veksler mellem at være glat og elastisk, hvor de forskellige muskler, sener og organer kan arbejde frit, eller det kan være mere rigidt, så det kan stive kroppen af og give den form. 

Når kroppen udsættes for gentagende belastende situationer som stress, traumer, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller almindelig aldring, mindskes bindevævets plasticitet, og konsistensen bliver fortykket og stift.

Denne nedsatte smidighed kan medføre smerte i led og muskulatur og skævheder i kroppen som følge af ”forkert” træk i knogler og muskler. Men også muskelslaphed f.eks. i ansigtsmuskulatur, der ses som rynker.

Hvorfor arbejde med bindevævet?

Når du arbejder med bindevævet, genvinder det sin elasticitet. Musklernes ydeevne bliver stærkere og kroppen rettes op i balance.

I arbejdet med bindevævet ser man kroppen som én helhed. Man søger at finde årsagen til problemerne i stedet for at symptombehandle. Da bindevævet er ét stort samlet væv, er det ikke altid der, hvor smerten mærkes, at problemet er opstået.

Som bindevævsterapeut er det derfor vigtigt at lære at se kroppen som en helhed.

Hvordan arbejdes der med bindevævet?

På Akademiet for Bindevævsterapi kommer du til at arbejde med den bindevævsteknik, Stanley Rosenberg har udviklet. Stanley Rosenberg er kropsterapeut og Rolfer og pioner indenfor bindevævsbehandling.

Han har udviklet denne blide bindevævsteknik ud fra Jim Oschmans (PhD Energy medicin) biofysiske forståelse af bindevævet, viden om nervesystemet, musklernes triggerpunkter samt akupunkturpunkter og meridianer.

Teknikken er en blid og nænsom metode, hvor man med en nærmest subtil berøring, igangsætter en afspændingsproces, som inviterer kroppen til selv at arbejde sig ud af spændingerne.

Resultatet bliver, at der opstår en varig effekt, hvor kroppen igen kan arbejde frit, både fysisk og mentalt.

Læs mere om uddannelsen her
  • På Akademiet for Bindevævsterapi får du en omfattende værktøjskasse med afsæt i både det videnskabelige og det alternative.

  • Du vil lære en håndgribelig og samtidig en næsten magisk måde at behandle på. Du vil få udvidet dine grænser og vokse som menneske.

  • At lære bindevævsterapi rykker grænser for, hvad du kan gøre for kroppen og hvad kroppen er i stand til.

  • På Akademiet for Bindevævsterapi får du en omfattende værktøjskasse med afsæt i både det videnskabelige og det alternative.

    Akademi for Bindevævsterapi v/ Katrine Wennerwald

    DANISH BEAUTY AWARD 2020

    Vi har vundet Årets Skønhedsbehandling ved Danish Beauty Award 2020