Bliv certificeret Bindevævsterapeut – RAB godkendt kropsterapi og massageuddannelse

Vi har informationsmøde i 2022 hhv. d. 18. januar i København og d. 24. januar i Nivå begge dage kl 17. Tilmelding er nødvendig, da vi har begrænsede pladser.

Dette er vores Akademi for Bindevævsterapis signaturuddannelse, hvor vi har forenet bindevævsterapi med ALT, konceptet at korrigere kropsholdningen fra Rolf Metode /Strukturel Integration, elementer fra fysioterapien og zoneterapien samt vores mere end 20 års erfaring som behandlere.

Vi har udviklet en massageuddannelse til dig, der ikke nødvendigvis har nogen behandlererfaring, og som ønsker et solidt fundament som professionel kropsbehandler.

Massageuddannelsen er et meget effektivt samspil mellem traditionel massage og bindevævsteknik. Kropsterapien favner det hele menneske med teknikker fra både den nye videnskabelige og den alternative verden.

Hvad er bindevævsterapi?

Bindevævet løsnes med den fineste, nærmest subtile berøring, der går ind under kroppens forsvar og afstresser nervesystemet, som aktiveres til selv at arbejde sig ud af spændingerne som en ‘instant release’.

Med denne teknik kan man på en ikke-invaderende måde behandle meget dybt i vævet og genoprette kroppen i balance.

Hvad får du personligt ud af det?

Uddannelsen giver dig mulighed for at blive en dygtig og empatisk behandler, så du kan hjælpe klienter, dine nærmeste og dig selv. Du vil gennem uddannelsen opleve en større kropsbevidsthed, blive skærpet intuitivt og sensitivt. Du vil få en helt ny viden, bevidsthed og nærvær omkring kroppen og sindet.

Uddannelsen kan bruges som en personlig rejse, eller fordi du ønsker at arbejde med bindevævsterapi professionelt.

Hvilken behandler bliver du?

Med bindevævsterapisuddannelsen har du et grundigt fundament til at aflæse kroppen for mulige årsager til problemer. Og du vil få unikke redskaber til at løse dem.

Du vil være meget præcis og fintfølende i din kontakt med klientens væv. I dit samspil med klientens nervesystem er din teknik både blid og samtidig dyb og effektiv.

Metoden hjælper ikke bare lokalt, men påvirker hele kroppen fysisk og energetisk og i bindevævets følelsesmæssig hukommelse. Som behandler kan du hjælpe dine klienter til en ny og bedre udgave af sig selv med din berøring. Med denne kropsterapi går du aldrig over grænsen, men er katalysatoren, der giver klienten mulighed for at hele sig selv.

Du bliver uddannet bindevævsterapeut, og kan også kalde dig ALT terapeut, bindevævsmassør og kropsterapeut, når du har fået papir på uddannelsen.

“En god behandler har det godt”

Denne uddannelse er tilrettelagt, så du tager hensyn til dig selv som behandler, og så du kan arbejde i mange år uden selv at få skader.

Hvad har vores klienter fået ud af behandlingen?

 • Rank holdning
 • Jeg kan med lethed løfte armen uden smerte
 • Flad mave
 • Lettere gang
 • Et harmonisk ansigtsudtryk
 • Bedre bid-funktion og mere plads i munden
 • Jeg ser gladere og friskere ud
 • Følelse af lethed
 • Større øjne og læber
 • Løftet bryst
 • Min tante pukkel er væk
 • Jeg kan mærke min krop
 • Jeg er blevet meget bedre til at sætte grænser
 • Det er et fantastisk alternativ til kirurgi!

En bindevævssession varer typisk 1 til 1 1/2 time og koster mellem 650-1000 kr.

Det får du på uddannelsen

På uddannelsen lærer du massageteknikkerne og får dem godt ind under huden, og du mærker strækøvelserne på egen krop.

Massageteknikkerne er noget, vi lægger stor vægt på i massageuddannelsen. Derfor sker indlæringen primært gennem praktisk arbejde. Bl.a. ved briksen, hvor du skiftevis behandler og modtager behandling af dine medkursister to og to.

De forandringer du oplever i din egen krop undervejs er også vigtig læring til, når du senere skal behandle dine klienter udefra. Hvilket også er en del af forløbet.

Du undervises i teorien omkring bindevævet og nervesystemet og får en grundig gennemgang af relevant anatomi, så du som behandler har en høj faglig indsigt og ballast.

Du vil også lære:

 • Bindevævsteknikker i ansigtet (ALT) og til kroppen (fra Rolf Metode)
 • Vores Firming Qi Behandling
 • Massageteknikker og undersøgelser fra fysioterapien
 • Akupressur- og triggerpunkter
 • Meridianbaner
 • De fem elementer
 • Unwinding 
 • Fascia strækøvelser
 • At give behandling for friere åndedræt
 • Stressdæmpende teknikker
 • Krop og sind sammenhæng
 • Intuition og indføling
 • Arbejdsstillinger og lejring
 • Klientsamtaler og journalføring
 • Praktisk anatomi
For at blive certificeret bindevævsterapeut skal du lave en skriftlig test og en praktisk eksamen. Dette er inkluderet i prisen.

Få hjælp og mod til opstart af egen praksis

Uanset om du vil arbejde fuldtid eller bruge det som en sidebeskæftigelse, vil vi hjælpe dig i mål som selvstændig behandler.

Denne del omfatter:

 • Udvikling af din egen individuelle handlingsplan
 • Hjælp til at finde prøvekaniner og klienter
 • Vejledning og støtte til opstart af praksis
 • Oplæg om regnskab, reklame og markedsføring samt regler for persondataloven, etik og tavshedspligt
 • Mulighed for at oprette dit eget firma og lave firma aftaler
 • Lukket facebook gruppe hvor du kan stille spørgsmål og dele erfaringer
 • Opfølgning med supervision efter endt uddannelse

Vil du høre mere? Så ring gerne for en uforpligtende samtale

RING HER

Hvad kan en bindevævsterapeut give sin klient?

Analyse og løsningsforslag 

Du kan aflæse kroppen for skævheder og mulige årsager til smerte, behandle problemet manuelt og give klienten øvelser med hjem.

Kropskorrektion 

Du kan modellere klientens kropsholdning og coremuskler i balance, så kroppen derved har bedre betingelser for at rette sig op.

Fri bevægelighed 

Du kan give klienten en følelse af frihed og lethed i kroppen.

Blid og nærværende behandling 

Du vil være meget fintfølende i din måde at behandle på, så det føles som kommunikation mellem dine hænder og vævet. Også når du behandler dybt inde i vævet.

Smertebehandling 

Du kan behandle klienter med smerter i kroppen, f.eks. hold i ryggen og nakken, spændingshovedpine og forstuvet ankel.

Forebyggende behandling 

Du kan forebygge dårlig kropsholdning, gener ved uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, lav energi og ubalancer ved at sørge for at kroppen har de bedste betingelser for at fungere optimalt.

Sportsskade behandling 

Du kan hjælpe sportsudøvere med at optimere ydeevnen i musklerne og arbejde på deres sportsskader.

Stressbehandling 

Du får teknikker til at afhjælpe fysiologisk stress. Du kan give klienten en ind-i-kroppen fornemmelse, mere ro i krop og sind, afhjælpe tankemylder, hjertebanken, søvnløshed. Du vil også arbejde med at afbalancere hormonerne i kroppen.

Ansigts- og kropsløft 

Ved at stimulere og afspænde huden, musklerne og det omkringliggende bindevæv genskabes elasticiteten i vævet. Derved bliver ansigtet og kroppen naturligt løftet. Når bindevævet vender tilbage til sin levende og elastiske form, oplever klienten en opstrammende effekt omkring det område, du arbejder på. Du kan derfor også bruge teknikken til at give kroppen eller ansigtet et fysisk opstrammende løft, f.eks. i ansigt, bryst, mave og lår.

Efter ca. en times behandling vil din klient opleve, hvor effektiv bindevævsterapi kan være. Man kan se og føle behandlingen med det samme og processen fortsætter i dybden og vil arbejde videre indtil klientens krop har indarbejdet/ inkorporeret sin nye form.

Krop – sind sammenhæng 

Krop, tanke og følelser hænger sammen. Nervesystemet og musklerne i vores ansigt og kroppen viser vores følelsesudtryk, inden vi selv når at registrere det. Ved at give ansigtet mere mimik og kroppen mere grounding, får vi bedre kontakt med vores følelser. Behandlingen kan derfor også bruges til psykisk velvære og til at skabe et frit flow i krop og sind.

Vi har altid kun små hold med max 10 elever, så vi kan give grundig vejledning og supervision undervejs i uddannelsen. Den er bygget op, så du har god tid til at integrere det lærte og har mulighed for at have arbejde ved siden af.

Uddannelsen forløber over 1 1/2 år fordelt på 16* moduler à tre dage ca. en gang om måneden. Derudover skal du efter hvert modul øve dig på mindst fem klienter, som vi samler op på i fælles forum. Dette er en vigtig del af uddannelsen, for at du kan blive en dygtig behandler. Udover at dette giver dig træning i det faglige og praktiske, bliver du fortrolig med klientkontakten og møder virkelige problemstillinger. Når du er færdiguddannet, er det største spring til egen praksis således taget. Vi vil hjælpe dig med at finde disse øveklienter, hvis du ikke selv kan.

Uddannelsen er RAB godkendt og består af i alt 366 timer fordelt således:

 • 296 timers grunduddannelse inklusiv 50 øvetimer
 • 60 timers undervisning i anden alternativ behandling
 • 10 timers klinikvejledning
Vi afholder to forløb over hhv. weekender og hverdage.

En weekend om måneden

Alle moduler ligger fredag til søndag kl. 9.30-15.30. I alt 18 timer pr. modul. Øvetiden planlægges imellem modulerne. I alt mindst 50 timer.

Datoer for forløbet 2022/23
 1. modul 18.-20. marts 2022
 2. modul 29. april -1. maj
 3. modul 10.-12. juni
 4. modul 19.-21. august
 5. modul 16.-18. september
 6. modul 14.-16. oktober
 7. modul 11.-13. november
 8. modul 9.-11. december
 9. modul 6.-8. januar 2023
 10. modul 3.-5. februar
 11. modul 3.-5. marts
 12. modul 14.-16. april
 13. modul 12.-14. maj
 14. modul 9.-11. juni
 15. modul 18.-20. august
 16. modul 1. samt 16.-17. september *Én dag med opsamling og to dage afsat til praktisk eksamen.

Tre hverdage om måneden

Alle moduler ligger onsdag til fredag kl. 9.30-15.30. I alt 18 timer pr. modul. Øvetiden planlægges imellem modulerne. I alt mindst 50 timer.

Datoer for forløbet 2022/24
 1. modul 7.-9. september 2022
 2. modul 5.-7. oktober
 3. modul 2.-3. november
 4. modul 14.-16. december
 5. modul 18.-20. januar 2023
 6. modul 22.-24. februar
 7. modul 22.-24. marts
 8. modul 19.-21. april
 9. modul 24.-26. maj
 10. modul 14.-16. juni
 11. modul 23.-25. august
 12. modul 20.-22. september
 13. modul 25.-27. oktober
 14. modul 22.-24. november
 15. modul 13.-15. december
 16. modul 10. samt 25.-26. januar 2024 *Én dag med opsamling og to dage afsat til praktisk eksamen.

Bindevævsmassage krop

Det er som noget nyt muligt, at tage en forkortet udgave af uddannelsen, hvor du både lærer bindevævsteknikken og massage. Det er et kursusforløb på 9 måneder –  i alt 216 lektioner fordelt på 9 moduler, hvor vi gennemgår behandling af hele kroppen. Hvis du vil opgradere til resten af uddannelsen / RAB godkendelse, supplerer du med ALT kurset og karriere kick modulet samt eksamen. Kurset i bindevævsmassage krop koster 39.800,- kr. eller 9 x 4.575,- kr. Datoer for forløbet 2021 /22
 1. modul 13.-15. september 2021
 2. modul 11.-13. oktober
 3. modul 8.-10. november
 4. modul 6.-8. december
 5. modul 17.-19. januar 2022
 6. modul 7.-9. februar
 7. modul 7.-9. marts
 8. modul 25.-27. april
 9. modul 16.-18. maj

Uddannelsen koster 68.000 kr.

Du kan enten betale det fulde beløb eller betale 8.000,- ved tilmelding og herefter 16 rater à 3825,- hver den 1 i måneden. Afdrag med rater er inklusiv et gebyr på i alt 1.200,- kr.

Du er tilmeldt en plads, når du har betalt og tilmeldingen er bindende for hele forløbet.

Tag uddannelsen til den halve pris med bruttolønsordningen

Hvis du er lønmodtager, kan du aftale med din arbejdsgiver, at bindevævsterapeutuddannelsen betales som en del af din løn. Du kan læse mere om ordningen hos SKAT.

Træning og finansiering hånd-i-hånd.

Kun ved træning bliver du en dygtig behandler, derfor er du under uddannelsen pålagt at have minimum 5 øve-klienter pr. måned og gerne flere. Vi kan finde øve-klienter til dig.

Vil du gerne uddanne dig til bindevævsterapeut, men ved du ikke helt, hvordan du skal finansiere din uddannelse, så har vi skabt en model, som giver dig mulighed for et tilskud. Udover at du selvfølgelig kan betale i rater hos os, kan vi også hjælpe dig med at finansiere det ved, at du øver dig på dine øve-klienter. Vi tilbyder derfor et forløb for øve-klienter.

Et forløb foregår over 15 gange, ca. 1 gang månedligt, hvor øve-klienten får den behandling, som du netop har gennemgået på uddannelsen. Man kommer derved igennem hele kroppen. Således får øve-klienten en billig og unik måde at komme i balance på, samtidig med at du som behandler får øvet dig en masse, får erfaring med teknikken og klientkontakt og har dannet et karrierenetværk med fremtidige klienter.

Vi har en lang liste med øve-klienter, som er interesserede i at indgå i et sådant forløb.

 • 5 gange à 150 kr.
 • 5 gange à 250 kr.
 • 5 gange à 350 kr.
 • I alt 15 gange for i alt 3.750 kr.
Marie Juel og Katrine Wennerwald. Du kan læse mere om Marie og Katrine her. Vi har også indbudt gæstelærere til undervisningen, som hver især er specialister indenfor deres område.
Jonas Dueholm – Underviser en dag i Fascial Flow. Rucsi Sarbu – Underviser en dage med karriererådgivning. Ea Skibdal – Underviser en dag i viden om hjernen og nervesystemet og dets kobling til bindevævet. Læs mere om gæstelærer her
Hjem » Uddannelse til bindevævsterapeut