Bliv Bindevævsmassør – kropsterapi og massagekursus

Det er som noget nyt muligt, at tage et uddrag af uddannelsen til bindevævsterapeut, hvor vi specifikt fokuserer på behandling af kroppen.

På dette kursus lærer du den blide bindevævsteknik udviklet af Stanley Rosenberg, bindevævsmassage med olie, konceptet at korrigere kropsholdningen fra Rolf Metode /Strukturel Integration , elementer fra fysioterapien og teknikker udviklet igennem vores mere end tyve års erfaring som behandlere.

Kropsterapien favner det hele menneske med teknikker fra både den nye videnskabelige og den alternative verden.

Kurset er til dig, der i forvejen er behandler og gerne vil optimere din viden med nye effektive redskaber fra bindevævsterapien, eller til dig, der ikke har behandlererfaring, og som ønsker et fundament til opstart som professionel kropsbehandler, men gerne vil tage uddannelsen i moduler.

Hvis du vil opgradere til resten af uddannelsen / RAB-godkendelse, supplerer du med ALT kurset og karriere kick modulet samt eksamen.

Hvad er bindevævsmassage?

Bindevævet løsnes med den fineste, nærmest subtile berøring, der går ind under kroppens forsvar og afstresser nervesystemet, som aktiveres til selv at arbejde sig ud af spændingerne som en ‘instant release’.

Du vil lære at være meget præcis og fintfølende i din kontakt med klientens væv. I dit samspil med klientens nervesystem er din teknik både blid og samtidig dyb og effektiv.

Med denne teknik kan man på en ikke-invaderende måde behandle meget dybt i vævet og genoprette kroppen i balance.

Metoden hjælper ikke bare lokalt, men påvirker hele kroppen fysisk og energetisk og i bindevævets følelsesmæssige hukommelse. Som behandler kan du hjælpe dine klienter til en ny og bedre udgave af sig selv med din berøring. Med denne kropsterapi går du aldrig over grænsen, men er katalysatoren, der giver klienten mulighed for at hele sig selv.

Med bindevævsmassagekurset har du et grundigt fundament til at aflæse kroppen for mulige årsager til problemer. Og du vil få unikke redskaber til at løse dem.

En bindevævssession varer typisk 1 til 1 1/2 time og koster mellem 700-1000 kr.

Dette kursus er tilrettelagt, så du tager hensyn til dig selv som behandler, så du kan arbejde i mange år uden selv at få skader.

Det får du på kurset

På Akademi for Bindevævsterapi lægger vi stor vægt på fagligheden. Du undervises i teorien omkring bindevævet og nervesystemet og får en grundig gennemgang af relevant anatomi, så du som behandler har en høj faglig indsigt og ballast.

Vi gør meget ud af at du får en god 3D fornemmelse for kroppens anatomi. Du lærer, hvor de forskellige muskler ligger, hvordan de hver især og via bindevævskæder kan påvirke kropsholdningen samt de forskellige typiske smertemønstre de spændte muskler kan forårsage.  Du lærer også, hvordan du kan løsne musklerne i forhold til de forskellige lag og behandle dem helt specifikt og effektivt.

Indlæringen sker primært gennem praktisk arbejde ved briksen, hvor du skiftevis behandler og modtager behandling af dine medkursister to og to.

De forandringer du oplever i din egen krop undervejs, når du selv bliver behandlet, er vigtig læring til, når du senere skal behandle dine klienter.

Det er en del af forløbet, at du mellem hvert modul skal du øve dig på mindst 5 klienter, som vi gerne hjælper dig med at finde. Du tjener selv pengene på dine øveklienter.

Du vil også lære:

 • Triggerpunktbehandling
 • Massageteknikker og undersøgelser fra fysioterapien
 • Unwinding
 • Arvævsbehandling
 • At give behandling for friere åndedræt
 • Stressdæmpende teknikker
 • Krop og sind sammenhæng
 • Intuition og indføling
 • Arbejdsstillinger og lejring
 • Klientsamtaler og journalføring

Hvad kan en bindevævsmassør give sin klient?

Analyse og løsningsforslag 

Du kan aflæse kroppen for skævheder og mulige årsager til smerte, behandle problemet manuelt og give klienten øvelser med hjem.

Bedre kropsholdning

Du kan korrigere klientens kropsholdning og coremuskler i balance, så kroppen derved har bedre betingelser for at rette sig op.

Stramt væv kan trække i knoglerne så kroppen bliver skæv, og ved at stimulere og afspænde huden, musklerne og bindevævet genskabes kroppens naturlige balance og elasticiteten i vævet forbedres. Resultatet er at se umiddelbart efter en afspænding.

Fri bevægelighed 

Du kan give klienten en følelse af frihed og lethed i kroppen.

Blid og nærværende behandling 

Du vil være meget fintfølende i din måde at behandle på, så det føles som kommunikation mellem dine hænder og vævet. Også når du behandler dybt inde i vævet.

Smertebehandling 

Du kan behandle klienter med smerter i kroppen, f.eks. hold i ryggen og nakken, spændingshovedpine og forstuvet ankel.

Forebyggende behandling 

Du kan forebygge dårlig kropsholdning, gener ved uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, lav energi og ubalancer ved at sørge for at kroppen har de bedste betingelser for at fungere optimalt.

Sportsskade behandling 

Du kan hjælpe sportsudøvere med at optimere ydeevnen i musklerne og arbejde på deres sportsskader.

Stressbehandling 

Du får teknikker til at afhjælpe fysiologisk stress. Du kan hjælpe klienten til en bedre kropskontakt og mere ro i krop og sind.

Krop – sind sammenhæng 

Krop, tanke og følelser hænger sammen. Nervesystemet og musklerne i vores ansigt og kroppen viser vores følelsesudtryk, inden vi selv når at registrere det. Under behandling af bindevævet får klienten bedre kontakt til kroppen, som også giver bedre kontakt med vores følelser. Behandlingen kan derfor også bruges til at forløse gammelt panser og give psykisk velvære og til at skabe et frit flow i krop og sind.

Kurset forløber over 9 mdr. – i alt 216 lektioner fordelt på 9 moduler.

Vil du høre mere? Så ring gerne for en uforpligtende samtale

Datoer for forløbet 2021 /22
 1. modul 13.-15. september 2021
 2. modul 11.-13. oktober
 3. modul 8.-10. november
 4. modul 6.-8. december
 5. modul 17.-19. januar 2022
 6. modul 7.-9. februar
 7. modul 7.-9. marts
 8. modul 25.-27. april
 9. modul 16.-18. maj
Kurset i bindevævsmassage krop koster 39.800,- kr. eller 9 x 4.575,- kr.
Træning og finansiering hånd-i-hånd Kun ved træning bliver du en dygtig behandler, derfor er du under uddannelsen pålagt at have minimum 5 øve-klienter pr. måned og gerne flere. Vi har skabt en model, som giver dig mulighed for et økonomisk tilskud til kurset. Vi hjælper dig gerne med at finde øve-klienter. En øve-klient melder sig til et forløb på 10 gange, ca. 1 gang månedligt, hvor øve-klienten får den behandling, som du netop har gennemgået på kurset. Man kommer derved igennem hele kroppen. Således får øve-klienten en billig og unik måde at komme i balance på, samtidig med at du som behandler får øvet dig en masse, får erfaring med teknikken og klientkontakt og har dannet et karrierenetværk med fremtidige klienter.
 • 1. gang 150 kr.
 • 4 gange à 250 kr.
 • 5 gange à 350 kr.
10 behandlinger for i alt 2.900 kr.
Katrine Wennerwald
Hjem » Bindevævsmassage krop